Wat zijn de trends op het gebied van kerstpakketten in 2022?

Wat zijn de trends voor het verzorgen van kerstpakketten in 2022?

Een kerstpakket samenstellen of bestellen. Elk jaar komt het weer op je pad. Je wilt elk jaar en natuurlijk ook in 2022 een origineel, leuk en misschien ook een duurzaam kerstpakket aan je personeel of collega’s geven ter waardering voor het geleverde werk. Ik heb de trends van 2022 voor je op een rijtje gezet. 

#1 Zelf kerstpakketten samenstellen

Het kerstpakket stamt uit de 19e eeuw. Elk jaar worden er weer nieuwe, leuke, creatieve ideeën in kerstpakketten verwerkt. Maar wat zijn nou echt de trends voor de Kerst van dit jaar? Op #1 staat toch nog altijd: zelf kerstpakketten samenstellen. Er is vaak wel iemand binnen een bedrijf die het leuk vindt (en dat begrijpen wij als geen ander) om de kerstpakketten te regelen. Toch kost het elk jaar om zelf alles te regelen weer veel tijd en werk. Daarnaast komt het vaak op het laatste moment aan. Degene die dit regelt moet natuurlijk ook nog eigen werkzaamheden uitvoeren wat voor extra stress voor de periode van kerst zorgt. En wat als je collega’s toch op een leuker kerstpakket hadden gerekend, net zoals de andere jaren? 

Hmm, dit jaar toch maar eens door een bedrijf laten verzorgen?

#2 Goed gevulde kerstpakketten

Op #2 staan goed gevulde kerstpakketten. Een lekkere fles wijn, een biertje (of twee), een droge worst, borrelhapjes, chocola.. Noem het allemaal maar op. Toch wil je een origineel en leuk kerstpakket geven en ben je dit jaar misschien wel op zoek naar net iets anders dan wat je elk jaar doet. Neem dan eens een kijkje in het assortiment, want ik bied unieke, maar toch traditionele kerstpakketten aan die zorgen voor een gevoel van waardering. En ze zijn ook nog eens goed gevuld ook! 

#3 Kerstpakketten met lokale producten

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van het steunen van lokale ondernemers door in winkels in de buurt te kopen. En dat is niet alleen omdat de online markt steeds groter en groter wordt. 

Producten bij lokale ondernemers kopen heeft veel voordelen, denk aan:
1. Je verkleint je ecologische voetafdruk: er is minder vervuiling nodig om het product bij jou te krijgen
2. Je weet door wie het gemaakt is
3. Je steunt lokale ondernemers
4. Je kan makkelijker in contact komen als je vragen hebt

Lucse Pakketten koopt alles lokaal in. Bekijk het aanbod om te zien welke producten van welke lokale ondernemers in de pakketten zitten. 

Voor kerstpakketten geldt precies hetzelfde. Daarnaast blijkt dat mensen het hartstikke leuk vinden om producten van lokale ondernemers in hun kerstpakketten te krijgen. Daarom verkoop ik kerstpakketten met producten die stuk voor stuk allemaal ingekocht worden bij lokale bedrijven.

#4 Een kerstpakket met kwaliteit

Op #4 staan kerstpakketten waarin kwalitatief goede producten in zitten. Er wordt tegenwoordig echt geïnvesteerd in de producten: zowel food producten als non-food producten. Want hoe gaaf is het als je een product ontvangt wat écht lekker is en zelfs tijdens Kerstavond een toevoeging is tijdens het diner. En hoe gaaf is het als je een product krijgt wat je jarenlang bewaart, zoals een airfryer, tostiapparaat, powerbank of een kwalitatief goede rugtas bijvoorbeeld. Het assortiment van Lucse Pakketten bevat ook kwalitatief goede producten, zodat rond de Kerstdagen echt genoten wordt van de producten. 

#5 Tijd voor jezelf

Even tijd voor jezelf na een kalenderjaar hard werken. 60% van de mensen in Nederland neemt vakantie rond de periode rond Kerst en Oud & Nieuw. Tijd met familie maar ook tijd voor jezelf: opladen en klaarstomen voor het jaar erop is een van de onderdelen die in deze vakantie worden gedaan. Daarom zijn wellnessproducten in combinatie met lekkernijen ook enorm populair in kerstpakketten. 

1 reactie op “Wat zijn de trends op het gebied van kerstpakketten in 2022?”

  1. Heb een leuk kerstpakket ontvangen van mijn werkgever (Gemeente Het Hogeland) heel blij mee! Het verrassingselement was weer terug! Heb een pakket ontvangen met allemaal lekkernijen er in, bedankt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.