Zoeken...

Voor iedere gelegenheid een pakket.

Voor iedere gelegenheid een pakket.
Gratis bezorging in provincie Groningen.
Faciliteert van A tot Z.
Beoordeeld met een 4,9 (90)

2018 

De start

Vrijdag 26 oktober 2018 De herinnering aan die dag staat me nog helder voor de geest. Samen met mijn ouders en vriendin genoten we van een etentje. Mijn moeder, die altijd verantwoordelijk was voor de kerstpakketten van hun bedrijf, vroeg tijdens het diner of we nog leuke ideeën hadden voor de inhoud ervan. Zonder aarzelen bood ik aan: “Ik kan dat wel voor jullie regelen!” Ik besloot meteen actie te ondernemen.

Maar hoe zouden we het bedrijf noemen? Daar was geen twijfel over mogelijk. Binnen enkele seconden was het duidelijk dat het Lucse Pakketten moest worden.

De volgende dag, zaterdag 27 oktober 2018, ging ik meteen naar de lokale bakker, slager en supermarkt in Bedum. Terwijl ik bij de bakker was, vroegen ze me meteen: “Kun jij dit jaar ook onze kerstpakketten regelen?” waarop ik reageerde “Natuurlijk wilde ik dat!”

Het nieuws verspreidde zich snel in het dorp tijdens de week van 29 oktober 2018. Naast het bedrijf van mijn ouders en de plaatselijke bakker, belden meerdere bedrijven me op met de vraag of ik ook voor hen de kerstpakketten kon verzorgen.

Op vrijdag 2 november 2018 vond mijn vader het tijd om het bedrijf officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

In de weken die volgden tot aan Kerst in 2018, kwamen steeds meer bedrijven op ons af die erg enthousiast waren over wat we deden. Ze wilden ook graag dat wij hun kerstpakketten zouden verzorgen. Hoewel het in korte tijd moest gebeuren, verliep alles vlekkeloos. We hadden veel tevreden klanten en ontvingen leuke reacties!

Op naar 2019!

2019 

Een eigen bedrijf in combinatie met school

Binnenkort meer! 

2020 

Studie

In 2020 heb ik besloten om mijn eigen bedrijf op een (heel) laag pitje te zetten. Focus voor dat jaar was namelijk afstuderen. In september begon ik aan mijn scriptie en dat is ook de periode wanneer de drukte van de kerstpakketten begint. 

2021 

Werk

Na mijn diplomering ben ik gelijk aan de slag gegaan bij Problicity, waar ik sinds september 2018 werkzaam ben. In 2021 heb ik er voor gekozen om hier volledige focus op te hebben en mijn eigen bedrijf even in de ijskast te stoppen. 

Maar dat gaat kriebelen… 

2022 

Nieuwe start

In januari 2022 heb ik besloten om het weer op te gaan pakken, maar dan anders.
 
Een nieuwe start! 
 
Ik ben begonnen met het aanpassen van de website. Deze was namelijk wat verouderd en kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Vrij snel kwam ik er achter dat het aanbod wat ik op dat moment had, niet breed genoeg was. Er waren zo’n 6 leveranciers waar ik mee samenwerkte. 
 
Om het aanbod te verbreden en van nog meer leveranciers hun producten te gebruiken voor in de kerstpakketten, is er veel tijd en aandacht besteed aan het leggen van contacten met potentiële leveranciers. Gelukkig waren bijna alle bedrijven enthousiast en wilden ze graag samenwerken.
 
Uiteindelijk ben ik tot augustus bezig geweest om een selectie van producten te maken. In augustus hebben we foto’s gemaakt van alle pakketten, zodat de bedrijven die vroegtijdig beginnen met het zoeken naar de juiste leverancier van kerstpakketten met producten uit de Provincie Groningen al konden zien uit welke pakketten gekozen kon worden. 
 
Echter heeft bijna elk bedrijf die in 2022 bestelde zelf een kerstpakket samengesteld voor hun collega’s en relaties, wat ook volkomen logisch is. Want ik zeg ook altijd: de werknemer die de kerstpakketten voor hun bedrijf regelt, weten zelf het beste wat past bij hun collega’s en relaties. 
 
2022 was het eerste jaar dat er veel tijd is geïnvesteerd in de pakketten, maar ook in het benaderen van klanten, het online zichtbaar zijn en in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. 
 
En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Lucse Pakketten is in een jaar tijd bekender geworden in Groningen en omstreken, de klanten en ontvangers van de (kerst)pakketten zijn erg tevreden en de inpakkers van de kerstpakketten vonden het enorm leuk om te doen. 
 
Dat belooft iets heel moois voor 2023! 

2023 

Zin in!

Begin 2023 hebben we in januari even een kleine ‘pauze’ genomen. Natuurlijk is er wel geanalyseerd wat goed ging en wat beter kon, zodat we dit mee kunnen nemen in dit jaar. Eén van de verbeteringen is dat mensen niet meer op de website kunnen bestellen, maar alleen een offerte-/contactaanvraag kunnen doen. Veruit de meeste bedrijven willen toch een kerstpakket of relatiegeschenk op maat. 
 
Vanaf februari is er weer flink veel tijd geinvesteerd in het leggen van contacten met nieuwe leveranciers en ook deze bedrijven waren weer erg enthousiast! 
 
In maart 2023 hebben we, aangezien veel van onze leveranciers ook voor het hele jaar fantastisch lekkere en nuttige producten hebben, voor Van Mossel Autolease ook een mooi pakket mogen verzorgen die zij aan hun zakelijke relaties hebben gegeven, als blijk van waardering. 
 
In april hebben we alle producten ontvangen van onze gewaardeerde leveranciers om opnieuw (ter inspiratie voor onze klanten) foto’s te maken van de kerstpakketten en relatiegeschenken. 
 
Ben je benieuwd naar onze pakketen? 
Chat openen
Hallo! Kunnen we je helpen?